Lustgasrening

Medicvent stoppar effektivt lustgasutsläppet – både på avdelningen och i vår externa miljö – med hjälp av Dubbelmask, centralt fläktsystem och lustgasrening.

 

Medicvent tar totalansvar från förlossningssalen ända till dess att lustgasen destruerats och leds ut ur sjukhuset. På avdelningen andas den blivande mamman både in och ut lustgasen med hjälp av Medicvents Dubbelmask, utan läckage. Vid förlossning används med fördel Dubbelmasken med nackband. Som komplement för extra effektivt utsug använd Dubbelmasken tillsammans med hakmask. Via utsuget i Dubbelmasken skickas utandad gas och överskottsgas ut ur salen med Medicvents centrala fläktsystem. Istället för att leda lustgasen direkt ut ur sjukhuset, kan den ledas till en destruktor en så kallad lustgasrenare. I Medicvents destruktor sönderdelas lustgasmolekylen och omvandlas till syrgas och kvävgas – alltså vanlig luft.

Medicvents lustgasdestruktor är anpassad för de höga flöden som används i Dubbelmasken. Medicvents effektiva centrala fläktsystem säkerställer att det finns möjlighet att fånga maximalt mycket läckande lustgas som sedan kan renas.

Läs mer om vår effektiva lustgasdestruktor här:

 

För mer information om produkter inom lustgas, se produktsidorna för förlossning: