Destruktion

 Destruktion

 

Medicvent stoppar lustgasutsläppet- på avdelningen och i vår externa miljö med hjälp av produkterna Dubbelmask, Centralt fläktsystem och Destruktor.

Medicvents lustgasdestruktor är anpassad för de höga flöden som används i Dubbelmasken och Medicvents centrala fläktsystem och säkerställer att det finns möjlighet att fånga maximalt mycket läckande lustgas. Den är energieffektiv och kan kapacitetsanpassas efter behov. Destruktorn finns i tre olika storlekar och är enkel att installera och använda och är mycket driftsäker. Tillsyns, underhålls- och servicebehovet är minimalt.

Destruktorn destruerar upp till 99 % av lustgasen som finns i den uppsamlade utandningsluften. Reningen sker via en katalytisk process i kombination med en högeffektiv regenerativ värmeväxling, där lustgasen sönderdelas till syre och kväve, som är de vanligaste beståndsdelarna i vanlig luft. Maskinutrustningen är CE-märkt vilket innebär att den uppfyller Maskindirektivets grundläggande krav avseende hälsa och säkerhet.

Maskinen levereras i tre delar bestående av elskåp (inklusive styrsystem (PLC) samt operatörspanel), fläkthus samt katalysatordel. Dessa delar monteras enkelt ihop på uppställningsplatsen. På den tillhörande operatörspanelen kan processen enkelt kontrolleras.

Här finns en presentation av destruering av lustgas som får användas i utbildningssyfte Medicvent – Lustgasdestruktion presentation

Destruktorn destruerar upp till 99 % av lustgasen som finns i den uppsamlade utandningsluften.

Produkter inom destruktion

Lägg till de produkter du är intresserad av i orderlistan och skicka in så återkommer vi med aktuellt pris och och produktinfo.